АРХИВА ВЕСТИ ФЕБРУАР
 

ХАЛО ЗА БЛИЗАНЦЕ ИЗ ЛАЛИНЦА!

26.02.2010.

Браћу близанце, Марка, Николу и Душана Костића, ученике осмог разреда основне школе „Десанка Максимовић“ у Чокоту опет је обрадовала Градска општина Палилула. Након помоћи око одласка ових вредних дечака из Лалинца на школску ескурзију, челници Општине приредили су ново изненађење. Општински већник  Милош Стојковић, обишао је домаћинство породице Костић и „тројкама из Лалинца“ уручио мобилне телефоне, донаторство компаније „Теленор“. Радост дечака је подељена у кругу породице, са сестром Александром и родитељима. Отац Небојша, радник ЈКП “Медиана“ у Нишу и мајка Слађана Костић, поносни су на своју децу. У свом скромном али веома лепо уређеном дому у Лалинцу ова шесточлана породица узор је и пример у овом насељеном месту Општине. О браћи Марку, Николи и Душану, разредни старешина школе „Десанка Максимовић“, Манди Живковић, професор...

детаљније

 

ПОКАЖИМО КОЛИКО ВОЛИМО БИОСКОП!

24.02.2010.

У Биоскопу Клуба Војске Србије у Нишу (24.02.2010) почео „МИНИ ФЕСТ“. Ову седмодневну филмску манифестацију, у оквиру које ће до 2.марта Нишлије видети 14 филмова најновије светске филмске продукције, отворио је Саша Хајдуковић, редитељ филма  „32. ДЕЦЕМБАР“ из Републике Српске. Филмску публику, у једином градском биоскопу у Нишу, на отварању је поздравио и професор др Игор Новаковић, председник Градске општине Палилула, која је преузела улогу и овогодишњег покровитеља манифестације. «Сарадња са установама културе, посебно Нишким културним центром, који је на територији Палилуле, чини нас у томе испуњенијим јер је то део наше «Стратегије развоја». Зато смо покровитељи пројеката који обогаћује наш културни простор и повезује ствараоце. Очекујемо да нам се у томе придруже сви они који препознају праве...

детаљније

 

СТОНОТЕНИСЕРИ „ЖЕЛЕЗНИЧАРА“ ОСВОЈИЛИ ПЕХАР

24.02.2010.

На Деветом екипном првенству железничара Србије у стоном тенису, које је одржано у Лајковцу, чланови Стонотениског клуба „Железничар“ – Ниш освојили су ПРВО место. Овим поводом за представнике Клуба, председник Скупштине Градске општине Палилула Милан Ђурђевић, приредио је пријем и одржао конференцију за новинаре. Стонотениском клубу „Железничар“ – Ниш, је недавно поверена и организација Међународног стонотениског првенства РСТСН, које ће одржати 08. и 09. маја 2010. године у Нишу у сали ОШ „Мирослав Мика Антић“. Oчекује се на овом такмичењу учешће око 200 јуниора и јуниорки из Србије, Македоније, Бугарске, Хрватске, Словеније, Румуније, Мађарске, Грчке, Републике Српске и других земаља. Овај спортски догађај се организује уз подршку Града али и Градске општине Палилула и Градске општине Панталеј.

детаљније

 

ПОСЛЕДЊА БИОСКОПСКА ПРЕДСТАВА?

Поздравна реч и позив покровитеља «МИНИ ФЕСТА 2010»

24.02.2010. 

 

Драги пријатељи филма,

 

И док се ових дана у Београду одржава престижни филмски фестивал-ФЕСТ 2010, вечерас у Нишу, (24.02.2010) у биоскопу Дома Војске Србије, у једином градском биоскопу који још одолева свим искушењима и трансформацијама времена, у 20:00 сати, почиње традиционална манифестација љубитеља седме уметности - МИНИФЕСТ, под мотом «Последња биоскопска представа».

Као што је најављено, на програму МИНИФЕСТ-а, од 24.фебруара до 2.марта, је 14.филмова најновије светске продукције. Градска општина Палилула, подржава ову манифестацију у култури од 2009. године. Позивамо Вас да посетите МИНИФЕСТ-„Последњу биоскопску представу“.

детаљније

 

ГРАДСКА ОПШТИНА ПАЛИЛУЛА ПОКРОВИТЕЉ МИНИ ФЕСТА У НИШУ

23.02.2010.

И док се у Београду одржава престижни филмски фестивал-ФЕСТ 2010, у Нишу је најављен програм, већ традиционалне манифестације културе - МИНИФЕСТ, под мотом «Последња биоскопска представа». У биоскопу Клуба Војске Србије, од среде 24.фебруара до 2.марта, љубитељи седме уметности у Нишу видеће 14 најзначајнијих остварења са овогодишњег међународног филмског фестивала. Како су истакли на конференцији за новинаре организатори смотре: Срђан Савић, директор Нишког културног центра, Дејан Дабић, уредник филмског програма НКЦ-а, Драган Арсовић, продуцент дистрибутерске куће „Про-вижн“, МИНИФЕСТ 2010“ у Нишу, отвориће филмска премијера „32. ДЕЦЕМБАР“ из Републике Српске у режији Саше Хајдуковића. Исте вечери биће приказан и филм Џоел и Итан Коен „ОЗБИЉАН ЧОВЕК“, продуценских кућа из САД, В.Британије, Француске. Пројекције филмских остварења у биоскопу Клуба Војске.

детаљније

 

„МОСТ НА ГАБРОВАЧКОЈ НИЈЕ ПО МЕРИ ГРАЂАНА“

22.02.2010.

Грађани Вишеградске улице у насељу Делијски вис, незадовољни реализацијом пројекта изградње моста на Габровачкој реци, који ће повезати овај део насеља са насељем Црвена звезда у правцу Природно-математичког факултета, по други пут блокирали су радове на овом објекту. По позиву извођача радова на локацију су у току дана дошли и представници Министарства унутрашњих послова - обавестио је новинаре и представнике општине Палилула Иван Крстић, становник Вишеградске улице. Становници овог дела насеља, пре месец дана упутили су петицију Граду и ЈКП Дирекцији за изградњу града да преиспита понуђено решење пројекта изградње моста и последице које оно има на окружење. Зоран Милић, један од станара Вишеградске, каже да су мештани кивни што их нико није консултовао пре почетка радова.Немамо ми ништа против моста, али сматрамо да је недопустиво да се направи проблем људима који овде живе.

детаљније

 

ХУМАНОСТ УЗВРАЋЕНА ДОНАТОРСТВОМ

19.02.2010.

Поводом хуманитарног рада Зорана Пејчића, који се добровољно придружио организаторима пројекта «Интегрисани сервис услуга за негу старих и инвалидних лица», Градска општина Палилула је изразила захвалност овом вредном човеку за уложен рад и подршку пројекту у виду донације-куповином столарског алата. На пријему који је у приредио председник Општине проф.др Игор Новаковић, мајстор Зорану је уручена донација са жељом да настави веома племенит посао. Овим поводом желимо да искажемо подршку нашем дугогодишњем сараднику и пријатељу Градске општине Палилула, мајстору Зорану Пејчићу истакао је у поздравној речи председник Новаковић. Мајстор Зоран је био небројано пута уз нас кад год је то било неопходно, али на тај начин и уз грађане Палилуле и Ниша. Све ове године помагао је сиромашне, гладне, помагао је ученике, стара и инвалидна лица.

детаљније

 

ОБЕЛЕЖЕН СВ „ТРИФУН“ У ЦЕНТРУ ЗА ВИНОГРАДАРТВО И ВИНАРСТВО

14.02.2010.

Поводом славе Св.ТРИФУН, коју обележава и Центар за виноградарство и винарство Ниш, руководство Градске општине Палилула, посетило је ову угледну установу. По традицији, у присуству свештеника и бројних гостију, обављено је зарезивање лозе, сечење славског колача и разговор о програму развоја Центра. Председник Скупштине Милан Ђурђевић, секретар Весна Јовановић-Јанковић, начелник Управе Бојан Илић, општински већници: Милош Стојковић и Бобан Микић, обишли су винарски подрум и лабараторију Центра а затим су у огледном винограду Центра присуствовали зарезивању лозе. Очекујемо да приноси и развој виноградарства у нашем Региону ове године буду бољи – нагласио је Милош Ристић, директор Центра за виноградарство и винарство. Протеклих година цело нишко виногорје је било угрожено фотоплазмом- изазивачем болести златастог жутила и црвенила лишћа винове лозе Flavescence dorée.

детаљније

 

ПОСЛЕДЊА БИОСКОПСКА ПРЕДСТАВА-МИНИ ФЕСТ 2010“ У НИШУ

09.02.2010.

Љубитељи седме уметности у Нишу и ове године ће, захваљујући сарадњи Нишког културног центра, дистрибутерске куће "Про вижн" и Градске општине Палилула, као покровитеља манифестације, имати могућност да у биоскопу Клуба Војске Србије, од 24.фебруара до 2.марта премијерно виде 14 најзначајнијих остварења са овогодишњег београдског Феста. Како су истакли организатори, на конференцији за новинаре: Срђан Савић, директор Нишког културног центра, Дејан Дабић, уредник филмског програма НКЦ-а, Драган Арсовић, продуцент дистрибутерске куће „Про-вижн“, „Мини фест 2010“ у Нишу, организује се под слоганом „Последња биоскопска представа“ и својеврсно је упозорење јавности у култури надлежним градским службама на могућност да град ускоро остане и без последњег биоскопа. Председник Градске општине Палилула, проф.др Игор Новаковић подсетио је новинаре да...

детаљније

 

ПОТПИСАН УГОВОР О ОРГАНИЗАЦИЈИ  СТОНОТЕНИСКОГ ПРВЕНСТВА

09.02.2010.

У просторијама Градске општине Палилула одржана je трећа, редовна седница Управног одбора Регионалног стонотениског Савеза Ниш на којој је донета одлука о потписивању Уговора о организацији Међународног стонотениског првенства РСТСН. Овај уговор, по завршетку седнице, потписали су у име Града Ниша,  Миодраг Радовић, члан Градског већа, Милан Ђурђевић, председник Скупштине Градске општине Палилула, Славиша Динић, председник Градске општине Пантелеј и Јован Живић, председник Управног одбора Регионалног стонотениског Савеза Ниш. Састанку је присуствовала и секретар Скупштине Градске општине Палилула Весна Јовановић-Јанковић. Међународно јуниорско стонотениско првенство РСТСН, чији је домаћин и организатор Стонотениски клуб „Железничар“ – Ниш а покровитељи Град Ниш и градске општине Палилула и Пантелеј, одржаће се 08. и 09. маја 2010. године у сали ОШ „Мирослав Мика Антић“.

детаљније

 

СУМИРАЊЕ РАСПРАВЕ О ГУП-у 2010-2025

 08.02.2010.

У оквиру активности сумирање расправе о нацрту Генералног урбанистичког плана Ниша запериод 2010–2025 године, у Градској општини Палилула одржан је радни састанак руководства Општине, представника заинтересованих инвеститора и одговорног архитекте Мирољуба Станковића из Завода за урбанизам у Нишу. У предвиђеном року пристигла је 251 примедба на предложен садржај ГУП-а од којих је 45 примедби са територије Градске општине Палилула и односе се на објекте индивидауалног и колективног  становања, уређење саобраћајница. Председник општине, проф.др Игор Новаковић је истакао значај усвајања овог стратешког документа чијом се применом може унапредити рад општине Палилула и Града у целини и нагласио да је старатешко планирање присутно у раду ове организације локалне самоуправе и документима које је она усвојила.

детаљније

 

АКЦИЈА ДАВАЊА КРВИ СЕ НАСТАВЉА

02.02.2010.

Још једна у низу активности добровољног давања крви, коју је у сарадњи са Градском општином Палилула организовао Завод за трансфузију крви у Нишу у просторијама Месне канцеларије „Палилула“, протекла је у знаку промоције акције која се остварује под мотом „Твојих пет минута...нечији цео живот!“. Позиву се одазвао и председник Градске општине Палилула проф.др Игор Новаковић који је више од десет пута дао ову драгоцену течност. Он је позвао све грађане Палилуле да се придруже акцији Општине и Завода за трансфузију у Нишу и добровољно дају крв. “И мени се десило да сам, приликом једне медицинске интервенције у Клиничком центру, захваљујући резервама крви имао успешно терапију и санирао здравствене проблеме. Знам шта ова течност значи сваком појединцу и упућујем апел свим хуманим људима да се прикључе акцији Завода-изјавио је председник Новаковић.

детаљније

 

ПАКЕТИЋИ ЗА УЧЕНИКЕ ШКОЛЕ „14.ОКТОБАР“

01.02.2010.

У оквиру активности подршке образовним установама, Школу за основно и средње образовање 14. октобар” у Нишу посетила је Зорица Стоиљковић, члан  Већа Градске општине Палилула. За ученике  од првог до четвртог разреда ове образовне установе, која ради са децом ометеном у интелектуалном развоју, општина Палилула је у сарадњи са донаторима обезбедила педест пакетића са школским прибором и другом опремом. То је био и повод за разговар са наставницима о актуелним проблемима рада са  децом у школи. Градска општина Палилула је у сталној акцији-истакла је Зорица Стоиљковић, у „подизању свести становништва у Општини о деци ометеној у развоју, њиховим правима, потребама, потенцијалима и стварање окружења које ће им омогућити једнаке могућности и равноправно учешће у локалној заједници као и стварању услова за унапређење процеса рада...

детаљније

 

ПОЗИВ ДОБРОВОЉНИМ ДАВАОЦИМА КРВИ

01.02.2010.

Градска општина Палилула и Завод за трансфузију крви Ниш традиционално организују акцију добровољног давања крви у уторак, 02.фебруара 2010. са почетком у 09:00 сати у сали Месне канцеларије „Палилула“ (ул.Барска бб, иза зграде НКЦ-а). Очекује се да од 11:00 сати представници руководства и Управе Градске општине Палилула, на челу са председником проф.др Игором Новаковићем узму учешће у акцији. Заинтересовани грађани могу се прикључити овој хуманој акцији и од 09:00 до 13:00 часова и дати „драгоцену течност“ која спашава животе.

Свакога дана хиљаде људи би умрло, уколико други људи не би давали крв. Зато, покажимо хуманост на делу!

детаљније